info
Το Walking In Your Shoes® είναι μία νέα για την Ελλάδα βιωματική μέθοδος, η οποία ξεκίνησε από το Θέατρο...

Τί είναι το Walking in your Shoes ®

WIYS®

Η Μέθοδος

parΤο Walking In Your Shoes® είναι μία νέα για την Ελλάδα βιωματική μέθοδος, η οποία ξεκίνησε από το Θέατρο και την Ψυχοθεραπεία. Έχει τις ρίζες της στην παλιά Γνώση και τις αρχαίες παραδόσεις των Ανθρωπότητας. Οι βασικές αρχές της απαντώνται σε πολλούς ιθαγενείς λαούς. Στην Αμερική την έφεραν στο φως, μέσω της αναζήτησης τους, ο Ψυχοθεραπευτής John F. Cogswell Ph.D και ο Ηθοποιός - Σκηνοθέτης Joseph Culp. Εφαρμόζεται στην Ψυχή, στη Ζωή, και στην Τέχνη.
parΕίναι ένας τρόπος κι ένας δρόμος να συνδεόμαστε βαθύτερα με τον εαυτό μας και ο ένας με τον άλλον. Βάση του είναι η Ενσυναίσθηση. Αξιοποιεί το φυσικό μας αυτό χάρισμα, ώστε να βιώνουμε σε ένα βαθύ επίπεδο ένα άλλο πρόσωπο, ένα συναίσθημα ή μία κατάσταση, χωρίς οι πληροφορίες αυτές να προέρχονται από τη λογική μας σκέψη ή την προϋπάρχουσα γνώση.
parΣτην Καρδιά της διαδικασίας βρίσκεται η ευκαιρία για εμάς να απελευθερωθούμε από τον περιορισμό των προτύπων μας και να ξεπεράσουμε τις παλιές – παγιωμένες ίσως - αντιλήψεις μας για την πραγματικότητα και, το πιο σημαντικό, για τον εαυτό μας. 
Έχει να κάνει ουσιαστικά, με το να απελευθερώσουμε – έστω και προσωρινά - την πεποίθηση που όλοι έχουμε, πως είμαστε διαχωρισμένοι. Είμαστε στην πραγματικότητα όλοι μας ένα και είμαστε όλα όσα υπάρχουν.
parΤο Walking In Your Shoes® διευρύνει και ενοποιεί ταυτόχρονα, μέσω του περπατήματος, την αντίληψη του Σώματος μας και των διαφόρων μερών της Ψυχής μας, συνειδητών και ασυνείδητων.
Μέσω αυτής της βιωματικής μεθόδου μπορεί να μας γίνει ορατό το ουσιαστικό μήνυμα που περιέχουν τα προβλήματα και οι προκλήσεις της Ζωής μας. Με τον τρόπο αυτό μπορούν να μας χαριστούν βαθιές επιγνώσεις, οι οποίες συχνά μας προσφέρουν μεταμορφωτικές αλλαγές στην προοπτική μας. Έτσι διευρύνεται και αλλάζει η στάση μας αλλά και τα περιθώρια των επιλογών και της δράσης μας.
parΜε το Walking In Your Shoes® δημιουργείται ένα βίωμα και το βίωμα αυτό έρχεται στη Συνειδητότητα. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να αναγνωριστούν οι αιτίες και μπορεί να επέλθει μια απελευθερωτική διαύγεια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερη Γαλήνη και Ελευθερία στη Ζωή σου.

 

Η Διαδικασία ενός Walk

parΈνα Walk ξεκινά όταν δηλώσεις την πρόθεσή να «περπατηθεί» ένα αίτημά σου. Με το που καθοριστεί με σαφήνεια το αίτημα ζητάς από έναν - μία εκπρόσωπο να περπατήσει για σένα το συγκεκριμένο αίτημα. Αυτός - αυτή ξεκινά έπειτα να το «περπατά». Μπαίνει τότε στην υπηρεσία για αυτόν τον ρόλο και κινείται σωματικά. Αυθόρμητα και ενστικτωδώς. Ελεύθερος/Ελεύθερη από παραστάσεις και προσδοκίες.
parΟ Συντονιστής/η Συντονίστρια είναι αυτός/αυτή που «κρατάει» το Πεδίο. Υποστηρίζει και καθοδηγεί με τις ερωτήσεις του/της την πορεία σε βαθύτερα επίπεδα της συγκεκριμένης δυναμικής. Καθοδηγεί αυτόν/αυτήν που περπατά, ώστε να ακούσει τις παρορμήσεις του σώματος του/της και έτσι να γίνει ο «ρόλος» που περπατά, αναφέροντας όλες τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις παρορμήσεις, τις αισθήσεις και της διαισθήσεις του/της.
parΗ πολύχρονη εμπειρία δείχνει, πως ο ρόλος που περπατιέται, έχει τις περισσότερες φορές θεαματικές ομοιότητες με την πραγματικότητα, πράγμα που επιδρά σε βάθος. Για το Walk (σου) μπορεί να περπατηθεί εκείνος ο «ρόλος», που προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για μια βαθύτερη κατανόηση, για μεταμόρφωση, εξέλιξη και απελευθέρωση.


Μπορούν να περπατηθούν πολλά θέματα:

 • Εγώ ο ίδιος/η ίδια
  Στοιχεία της προσωπικότητας και της Ψυχής μου
  Η Ψυχή μου
  Το παιδί μέσα μουpodi
  Το τυφλό μου σημείο
  Η αυτοεκτίμησή μου
  Η σεξουαλικότητά μου
  Η αντίστασή μου
  Ο σαμποτέρ μέσα μου κτλ.
  Τα συναισθήματα μου
  Ο φόβος μου
  Ο θυμός μου
  Η θλίψη μου
  Η χαρά μου για ζωήpodi
  Η Αγάπη μου κτλ.
  Το επάγγελμά μου
  Το εργασιακό μου περιβάλλον
  Οι εργασιακές μου σχέσεις
  Το κάλεσμά μου
  Η επιτυχία μου
  Το ανεξερεύνητο δυναμικό μου
  Το ανεκδήλωτο δυναμικό μου κτλ.
  podiΆτομα και σχέσεις
  Ο/η Σύντροφός μου
  Το παιδί - τα παιδιά μου
  Ένα άτομο με το οποίο υπάρχει σύγκρουση κτλ.
  Το περιβάλλον και οι συνθήκες
  Ασθένειες και συμπτώματα
  Εργασιακά και Δημιουργικά Project
  Η επιχείρησή μου, το έργο μου, η εργασία μου, η σκηνοθεσία μου, το κείμενό μου, το βιβλίο που γράφω - που είναι να γράψω, τα τραγούδια μου - οι στίχοι μου κτλ.
  Ζωντανά και κατοικίδια

Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες.

 

 

 

wiysΔιαβάστε Επίσης:
wiysΗ Ιστορία του WIYS®

 

 

wiysΣε ποιούς απευθύνεται:

parΤο Walking In Your Shoes® απευθύνεται στην καθεμία και στον καθένα που θέλει να εμβαθύνει στο προσωπικό του μονοπάτι. Που θέλει να κατανοήσει σε βάθος τις ρίζες, τις δυναμικές, τις Συστημικές Τάξεις και εμπλοκές της Ζωής της/του. Που ζητά να της/του φανερωθούν επιγνώσεις και να ενεργοποιηθούν λύσεις - ένα βήμα τη φορά – σε όλους τους τομείς της Ζωής της/του, για μια Ζωή εναρμονισμένη με το μονοπάτι της και τον προορισμό της και στην οποία Συναινεί και τη χαίρεται ολοένα και περισσότερο.

Επίσης απευθύνεται:

parΣε Θεραπευτές, Εμψυχωτές, Συμβούλους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Εκπαιδευτικούς, Λειτουργούς στο χώρο της Υγείας, Λειτουργούς που υποστηρίζουν άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες: ασθενείς, ανθρώπους τρίτης ηλικίας.
parΣε Καλλιτέχνες, Συγγραφείς, Ηθοποιούς, Σκηνοθέτες, Ερμηνευτές, Στιχουργούς που θέλουν να φτάσουν με τη δημιουργικότητά τους σε βαθύτερα βιωματικά επίπεδα.
parΣε κάθε Λειτουργό που θέλει να αποκτήσει ένα βαθύτερο επίπεδο Ενσυναίσθησης και να εμπλουτίσει τις υπηρεσίες που προσφέρει με μία βιωματική εμπειρία, η οποία επιδρά σε βαθύτερα επίπεδα της Ψυχής του θεραπευόμενου.
parΣε Επιχειρηματίες που επιθυμούν να μεταβούν σε μία Ενσυνείδητη Επιχειρηματικότητα, να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν τις αρχές της στην Επιχείρησή τους.

 

NewsLetters


wiysΕπικοινωνήστε μαζί μας